Dubais berömda landmarks

Ta en taxi till Dubai Mall. Om ni kommer in genom huvudentrén har ni stora akvariet rakt framför er, med världens största tittfönster (från Guiness Rekordbok för ett akvarium). Ta sedan rulltrappan ner till våning LG och gå ut och häpna över vyn av det majestätiska Burj Khalifa, en världens högsta byggnader på 828m rakt framför er. Det går även att beställa biljetter online till två stycken observation decks i tornet, räkna med att detta kan ta minst 1,5h i anspråk då det ofta är långa köer till hissarna. Biljetter tidsbokas i förväg. Sätt er vid någon av restaurangerna runt fontänen och njut av en kaffe (eller ett glas vin på någon av restaurangerna som ligger i Souk Al Bahar över bron från mallen) och titta på folklivet. Försök få ett bord på populära TimeOut Market med terrass mot fontänerna – 17 olika kök, lite som en upmarket food court. 

När ni är mätta på utsikten så ta en taxi (tas enklast från taxi pick up inne i mallen, följ skyltarna mot taxi – alternativt från lobbyn på ett av hotellen i närheten, ut mot Palm Jumeirah. Det går även att ta metro mot Dubai Marina från Dubai Mall, och sedan ta taxi därifrån till palmen. Palm Jumeirah är den konstgjorda ön nära Dubai Marina, där Atlantis hotell med sina 1500 rum tronar längst ut. Atlantis har även många riktigt bra restaurangeroch en fantastisk vattenpark, Aquaventure.

För en härlig utsikt över hela palmen boka Afternoon Tea på Waldorf Astoria eller frukost på The View at the Palm. Det trevliga i Dubai är att de allra flesta fina hotell tillåter att man kommer och bara tar en fika eller drink i lobbyn. 

När ni är klara på palmen kan ni ta en taxi tillbaka till Dubai Marina, och Marina Walk för att se de fantastiska skyskraporna. Här finns också flera caféer och restauranger längs vattnet. Eller ta en promenad i JBR/The Beach området, som har både shopping, allmän strand och många restauranger för lunch- några favoriter är t. ex Eggspectation, Pf Changs, Shake Shack och Cheesecake Factory (deras cheesecakes är modellen gigantiska- och finns i ca 30 smaker…). Från JBR har man en fantastisk utsikt över Ain Dubai – världens största pariserhjul.

Ett av världens mest kända hotell och sevärdheter är såklart Burj Al Arab, segelhotellet. Själva hotellet ligger på en egen halvö och här kommer ni inte in utan en bokning på någon av restaurangerna. Men hotellet ses/fotas även mycket bra från det arabiska komplexet Madinat Jumeirah, t. ex genom en drink/mocktail eller kaffe på terrassen till fina Al Qasr Hotel, eller från lobbykaféet på Jumeirah Al Naseem hotel. Souk Madinat i komplexet är också ett trevligt shoppingområde, med design som i de gamla soukerna/marknaderna. Här finns också bra med taxis för återresa till hotellet. 

Beräkning tidsåtgång: En halvdag beroende lite på lunch, och beroende på hur långt ut på palmen ni åker. Crescent på palmen tar en stund att åka runt från stammen. 

Texten ovan är delvis bearbetad från Visit Dubai.