Dubai på egen hand

Dubai är en mycket smidig och säker stad att ta sig runt i. Trafiken kan vara påfrestande i vissa områden på morgon och eftermiddag, men både public transport och taxinätverk är mycket väl utvecklade.

Ta sig runt i allmänhet

Taxi är billigt och lättillgängligt i Dubai, de går på taxameter och betalas smidigast med kort men går också bra med kontanter i små valörer, tänk på att chaufförerna sällan har växel. Ladda ner appen Careem eller Uber för att smidigt boka och betala för en Lexus, en större Toyota Previa eller Dubai Taxi (Hala kallas dom i Careem-appen). Finns även bilar med barnstol att boka. Det är också enkelt att ta sig runt med metro mellan t. ex flygplatsen, Downtown och Dubai Marina. 

Big Bus Dubai – En av våra favoriter när vi besöker nya städer är en halvdagstur på en hop-on – hop-off buss. Gamla Dubai, nya Dubai och Dubai Marina – staden är vidsträckt och sevärdheterna många. Hoppa av och på vid vilka hållplatser du vill, lära dig mer om landmärken av ljudguiden ombord och ta del av ytterligare förmåner och gratis inträden som ingår i biljetten. Dessutom kan du välja mellan en endagars-, tvådagars- eller femdagarsbiljett som passar ditt schema.

Vad är du intresserad av att utforska mer av?

Dubais historia och kultur

Berömda landmarks

Flanera och titta på folk

Shopping

Texten ovan är delvis bearbetad från Visit Dubai.