Flanera och titta på folk

Peoplewatching är en underskattad underhållningsform – och i Dubai håller den världsklass. Med över 150 nationaliteter boende i landet, och lika många kulturer närvarande både till vardags och fest, är det en suverän stad att bara flanera runt i olika områden, eller sitta på ett café och insupa atmosfären runt om i staden. 

Några bra områden för detta är t. ex La Mer och City Walk, som båda ligger nära Dubai Mall och Downtown. Hit är det lätt att ta sig med taxi. City Walk är ett av Dubais mest spännande lifestyle-distrikt. Här finns vackert designade, öppna boulevarder, caféer och lite finare shopping. La Mer ligger vid havet med en härlig strandpromenad, solstolar att hyra och mer av en surfkultur med palmkantade promenadstråk, graffitikonst på väggarna, cafeer, nattliv och en tillbakalutad charm.

Al Seef vid Dubai Creek bjuder lokal kultur i både traditionell och nutida tolkning. Vandra runt de smala gränderna kantade av sandfärgade byggnader med traditionella vindtorn vid en av landets viktigaste handelsplatser. Här stöter du garanterat på många olika typer av människor och kulturer, speciellt på helgkvällar och eftermiddagar.

Dubai Marina och Jumeirah Beach Residences har röstats fram som en av världens 50 coolaste stadsdelar av TimeOut Magazine’s globala redaktörer. Här finns en 1,7 kilometer lång strand, löparbanor, utegym, vattensporter, nattliv och en marina fylld med lyxyachter och futuristiska skyskrapor. 

Tidsåtgång: Så länge ni tycker det är trevligt