Vår historia

Clever Travel Consulting startades 2008 efter att ha sett behovet av nordiska kontakter för researrangörer och grupper på plats i Dubai. Vår ägare Linda är fortfarande (2015) en av väldigt få helt licensierade svensktalande guider i både Dubai och Abu Dhabi.

Under sin tid i Dubai och Abu Dhabi har Linda inspekterat de flesta av de lämpliga hotellen i olika kategorier personligen, både på stranden och i city. Vi vet vilka hotell som passar Nordisk standard och vilka som inte gör det. Vi har även fått en bra lokal kunskap om hur kulturen och hotellmarknaden samt MICE segmentet fungerar här i UAE – i tillägg till info om vilka aktiviteter som finns tillgängliga på denna spännande destination. Utöver detta har vi även fått värdefulla kontakter och upprättat ett nätverk av personer som är nyttiga för skandinaviska grupper på plats i landet. Dessa kunskaper i kombination med flerårig erfarenhet av nordiska resenärer, guidning och grupper delger Linda nu sina kunder via Clever Travel Consulting.

CTC har tagit hand om mellan 10-20 grupper av olika storlekar varje säsong (sept-maj) sedan starten 2008. Under åren har vi hanterat och bokat arrangmang för grupper för allt från några familjer med tillresande barnbarn på 10 personer till stora multinationella företag på upp till 500 personer.

 

Vi ser fram emot DIN förfrågan till Dubai eller Abu Dhabi!