Vår ägare, Linda

Linda

 

Företaget drivs av Linda Jacobsson Asting, som har flerårig erfarenhet från turism och eventbranschen och är bosatt i UAE. Linda är även licensierad tour guide via turismorganen DTCM och ADTA. Se Lindas berättelse nedan.

Hela min karriär har involverat yrken som kräver både servicekänsla, ordningssinne, flexibilitet och en social personlighet med förmåga att hantera flera olika sorters människor.

Innan jag kom till Dubai har jag bl.a jobbat som seniorsäljare av delegatplatser på internationella event till företagsledare världen över genom Marcus Evans Scandinavia och som Asst. Operations manager för Turn Arounds på SeaScape Tours, som tar emot internationella kryssningsfartyg i Stockholm. Jag har även jobbat flertalet säsonger som reseledare och konferensansvarig för dåvarande My Travel/nuvarande Thomas Cook i Agadir Marocko, Thassos Grekland samt i Prag, Tjeckien. Som reseledare blir du tvungen att hantera många olika situationer och gästens bästa är alltid huvudmottot på destinationerna. Jag har dessutom flerårig bakgrund som bankettservitris för grupper på Scandic Hotels AB.

Min MBA examen på Stockholms universitet gav mig värdefulla grundkunskaper om företagsekonomi och marknadsföring. Då turism alltid varit min huvudbransch så kompletterade jag dessa kunskaper med dels en 6 veckors reseledarutbildning (dåvarande Ving School) och sist en 2-årig entreprenörs- och ledarskapsutbildning inom turism och events på Turismakademien i Örnsköldsvik. De 3 praktikerna på utbildningen ledde mig till olika reseföretag i Dubai, Melbourne Australien och Bonaire i Karibien. Jag anställdes därefter på samma praktikföretag i Dubai och flyttade ner efter avslutad utbildning 2007.

Mitt ansvar var marknadsföring, hotellkontraktering och försäljning gentemot Norden och Europa. Jag upprättade många kontakter med resebyråer i Norden och besökte även både TUR, Rejseliv och Matka som utställare . Jag var även ansvarig för nya hotellkontrakt och förhandling med lokala partners i Dubai. Clever Travel Consulting startades sedan våren 2008- efter att ha sett behovet av skandinavisk assistans här nere. 

Jag ser fram emot att få hjälpa just DITT företag med er resa till Dubai eller Abu Dhabi! Välkommen med din förfrågan!