Uppdatering gällande COVID-19 och situationen i UAE

Abu Dhabi april 2020

Precis som de flesta i rese- och eventbranschen så är Clever Travel också drabbat av den nuvarande situationen.

UAE har för närvarande totalt flygstopp av alla passagerarflyg. Inga turister kan komma in till UAE, varken på visa on arrival (som är vanligast vid resor från Norden) eller med annat visum. Det går heller inga flyg till Sverige i dagsläget, Emirates har stoppat alla flygningar från Dubai till Stockholm t.o.m 30/6 2020.

Detta är för att stävja den lokala spridningen av viruset. Vi har också flertalet restriktioner inom UAE och från nu i april generellt utegångsförbud förutom att handla mat och nödvändig medicin vid behov.

Vi jobbar fortfarande, och har också hanterat flertalet avbokningar för grupper under våren. Vi är så flexibla vi kan vara med dessa avbokningar enligt de lokala reserestriktionerna i UAE och från UD i Sverige. Vi har återbetalat så mycket vi kunnat efter förhandlingar med hotell och partners för dessa berörda grupper. Vi ser det som att det är det minsta vi kan göra när alla i branschen kämpar tillsammans.

Vi är väldigt ledsna att se hur denna situation påverkar hela branschen, och våra tankar (bortsett från de som insjuknat) går speciellt till alla våra kunder och lokala partners som  i vissa fall verkligen får kämpa med att hålla sig över vattenytan efter effekterna av COVID-19. Vi hoppas och tror att det kommer bli bättre under kommande månader, och ser fram emot att få välkomna nya grupper till Dubai och UAE när alla restriktioner lagt sig och viruset är under kontroll. Till dess uppmanar vi att följa lokala myndigheters uppmaningar och/eller restriktioner, så vi alla snart kan få vara ute och resa igen. Kanske det blir på ett nytt sätt eller med nya värderingar vi reser, men vi kommer finnas här och fortsätta rekommendera vårt härliga Dubai, Abu Dhabi och hela UAE även när detta är över. 

Avseende grupper som är bokade för hösten 2020: I dagsläget är hotellen och lokala partners flexibla med avbokningar och återbetalningar för grupper fram till sommaren (maj/juni 2020). För grupper efter sommaren avvaktar både hotell och andra lokala partners de lokala reserestriktionerna. Om du/ni har grupper bokade under hösten så råder vi er i dagsläget till att avvakta situationen till närmare sommaren. Vid avbokning under våren för höstens grupper kommer de flesta hotellen inte göra några återbetalningar på redan gjorda depositioner, tills det möjligen finns någon typ av reserestriktion som sträcker sig även efter sommaren. Vi finns här för att hjälpa till även för dessa grupper, och svarar gärna ärligt och rakt på era frågor även för denna period. Kontakta oss per mail om ni undrar något för höstens grupper.

Varma Hälsningar

Linda Jacobsson Asting

Ägare Clever Travel Consulting