Top 5 Hotell Lobbys i Dubai

Lobbyn på ett hotell säger väldigt mycket om hotellet, både vad avser klientelet, servicen, atmosfären, och även det första intrycket för den kommande vistelsen- eller konferensen. Vi har sett väldigt många hotell i Dubai och resterande UAE. Och vill påstå att om lobbyn är bra, så är ofta hotellet i övrigt också bra. En hotell lobby kan vara så mycket saker. Ett ställe att möta kunder eller partners på, en avskild hörna för lite jobb med en medhavd laptop, en plats för avkopplande kopp kaffe och peoplewatching (en underskattad sport, speciellt i UAE som har så många olika nationaliteter och kulturer på samma plats!). Eller så är den bara en transportsträcka till check in och rummet på hotellet. Vi är riktiga hotellnördar här på Clever Travel, en fin och trevlig hotell lobby är för oss absolut en inblick i hur vistelsen på hotellet kommer bli, oavsett om det är för en helgs avkoppling privat eller för våra kunder och grupper. Vi är bortskämda med flertalet fantastiska hotell i Dubai, så att välja top 5 av lobbys var inte lätt. Men efter lite efterforskning -och ett stort antal lobby-cappuccinos, se nedan vår lista över de finaste hotell lobbys vi vet i Dubai-  i några olika locations (ingen inbördes ordning nedan, foton från respektive hotell)

1.  Al Qasr Hotel, Madinat Jumeirah– underbar lobbylounge med fantastisk uppfart, dekorationer, blommor och stora kristallkronor. Suverän utsikt över Madinat komplexet från lobbyterrassen. Serverar även ett populärt afternoon tea med smörgåsar och bakverk. Lyxfika i Dubai!

alqasr lobby 2

2. Raffles Hotel, Bur Dubai/Garhoud– stor, ljus och härlig lobby med bra lobbycafe, fina utsmyckningar, gratis wifi och trevligt afternoon tea.

Raffles Hotel lobby raffles lobby 2

3. The Address Palace Hotel Dubai Downtown– förstklassig arabisk inredning  och design, sköna sittgrupper och trevlig service.

Address palace lobby

4. Grosvenor House, Dubai marina– ett affärshotell med hög peoplewatching faktor! Rymlig lobby, bra både för möten och jobb, trevlig meny i lobbycaféet. Både tower 1 och 2 har väldigt fina lobbys.

Grosvenor House lobby

5.  One & Only the Palm + One & Only Royal Mirage (2 olika hotell men får vara med båda två)- Royal Mirage har en vacker arabisk inredning medans the Palm- hotellet är lite mer minimalitiskt och ljust. Båda är suveräna för en cappuccino, för inredningen och för utsikten både mot palmen (från Royal Mirage) och mot Dubai marina skyline (från palmens lobbyterrass).

ONe only royal mirage lobby royal mirage lobby 2 OOpalm lobby