Områden i Dubai nr 1- Festival City

Vi kommer under sommaren att göra mer detaljerade inlägg om de olika stadsdelarna i Dubai och Abu Dhabi- för att underlätta valet av område för boende och aktiviteter för våra kommande grupper och kunder. I Dubai kommer vi dela in inläggen efter följande områden.

Festival City

Deira  + Bur Dubai och Karama

Sheikh Zayed Road/World Trade Centre + DIFC

Dubai Downtown/Burj Khalifa och Business Bay

Al Sufouh / Jumeirah /The Palm Jumeirah

Dubai Marina + Jumeirah Lakes Towers

Dubai område 1- Festival City

DFC, som Festival City oftast förkortas till ligger på Deira-sidan av Dubai Creek, bara ca 5-10 min från Dubai International flygplats. Området ligger nere vid creeken och har en egen fin marina med restauranger, samt även det stora Festival Centre Shopping Mall. Även Ikea och ACE ligger i detta område. Hotellmässigt är det Intercontinental och Crowne Plaza Festival City som båda ligger i direkt anslutning till shoppinggallerian och har fina faciliteter. Detta område inkluderar även Al Badia Golf Club, en fin 18-hålsbana som ligger bara några minuter från hotellen. Det är ett mycket trevligt område, och Festival City Mall är ett alldeles fullgott alternativ till både Dubai Mall och Mall of Emirates, med flertalet bra affärer- men mindre trängsel och besökare. Det finns ett stort biografkomplex i gallerian, och flertalet bra restauranger både för grupper och individuella resenärer. Båda hotellen är av hög klass och väldigt passande för grupper, då de även har mycket fina konferensfaciliteter. Det anordnas även flera festivaler och events nere vid marinan under högsäsong.

festival marina Festival Centre

al badia 2 golf

Det är bra logistik till och från området, tack vare den nya Business Bay-bron tar det t.ex inte mer än ca 10-15 min med bil/buss till Dubai Mall/Burj Khalifa och Downtown, eller Sheikh Zayed Road-området. Soukerna i Deira och båtkryssningar på creeken är också bara ca 15 min bort, beroende på trafik.

intercont

Några bra restauranger som kan nämnas är Al Fanar (gott emiratiskt kök, även bra menyer för grupper), Belgian Beer cafe, Reflets par Pierre Gagnaire (flera gånger prisbelönt som Dubais bästa restaurang) och Terra Firma Steakhouse. Även Friday brunch på Al Badia Golf club är mycket bra alternativ för grupper.

belgian_1_innerbig reflets-par-pierre-gagnaire

Festival City passar bra för grupper som har möten/studiebesök i Deira eller Bur Dubai, vill ha bra konferensfaciliteter, och även  nära till flygplatsen och bra shopping. Det kan även anordnas shuttle services till beachen vid behov.